lørdag den 14. december 2013

14. december

Julius drille-julemus havde lavet mælken blå til morgenmaden.
Og jeg er rent ud sagt imponeret over at 3 x M bare drak det som om det helt alm. mælk uden at undre sig bare - kun syntes det var sjovt.






Efter frokost var det afsted på den årlige juletræsfældningstur. Sidste år syntes jeg dog vi var lidt mere heldige med vejret. Det er altså lidt sjovere at fælde juletræ i snevejr end i regnvejr.
Julius var med i en plastikpose for at han ikke skulle blive alt for våd.


Efter træet var fundet og fældet stod den på (pap)æbleskiver og varm kakao på gården

Dette er en af Milles mange selfies... nogle er mere vellykkede end andre :)


Efter aftensmad stod den på pebernødsrulning og bagning. Det er da vildt så nemt det er og hyggeligt.

























fredag den 13. december 2013

13. december

Luciadag.

Mille vågnede kl. 5 fordi hun var så spændt i maven at hun ikke kunne sover mere.
Men hvor kan jeg godt forstå hende. Det er da stort at skulle gå sit første luciaoptog og tilmed være luciabrud. Det er ingen hemmelighed blandt os voksne at jeg er skide-misundelig på hende. Jeg tror nemlig aldrig jeg har gået luciabrud selvom jeg engang både havde langt og lyst hår.

Nissen havde helt med vilje ikke været på natte-løjer. Jeg tænkte at sommerfugle over lucia var rigeligt til Mille. Mille blev klædt i hvidt og kunne næsten ikke spise noget morgenmad og var ellers bare helt klar på at komme så hurtigt som så muligt ud af døren og afsted i Tumlelunden.

                 
Vi sad mange spændte forældre og bedsteforældre. Om jeg var den eneste der kæmpede lidt med tårene ved jeg ikke, men jeg klarede den, og ellers havde jeg kunne undskylde mig stort med at jeg jo er gravid og har hormoner udenpå tøjet. De var SÅ gode og der blev virkelig sunget igennem.

Mine fotografiske evner rakte desværre ikke ret langt, så billederne er ikke ret gode, men de er der.












Efter turen frem og tilbage i børnehave og vuggestue med lucialys var der kaffe, luciaboller og hygge i spiselunden. Jeg elsker forældrehygge i Tumlelunden. Heldigvis er der en del troldehullerikker der har mindre søskende, så de bliver ligesom os efter sommerferien og skolestart.

Det var også idag at Mille fik troldehullerikkernes drille-jule-mus Julius med hjem. Om det var Mille eller mig der syntes det var mest hyggelig kan jeg ikke sige. 
Julius startede weekenden med at tage med Mille til gymnastik og få nogle gode hoppeture på airtracken.






Julius blev også forkælet med kiks og marcipan. Marcipanen kom på mystisk vis ikke ned i dejen til luciabollerne der skulle koldhæve til lørdag morgen. Der er jo det med juledrillemus at hvis ikke man forkæler dem lidt, så driller de bare endnu mere.



Vi fik også besøg af onkel Martin der havde en forsinket fødselsdagsgave med til Mille. Et legehus af pap man må tegne på. Der er et HIT.





torsdag den 12. december 2013

12. december

Den der nisse altså - den ved da lige hvad børnene syntes er et hit :)

Både Mille og Malte formåede at løbe lige forbi støvlerne i deres iver for at komme ind til julesokken - men Maja hun spottede dem med det samme. Og helt ærligt hvem siger nej tak til popcorn?







Maja holdt en fridag fra Tumlelunden og tog med mig på skoldkoppejagt hos Annie og tvillingerne Sille og Sofia. Nu er det bare at håbe der er succes.
Vi har prøvet jagten op til flere gange før helt og aldeles held. Malte mangler også at få en tur og det kunne bare være så "rart" at få det overstået her i julen og i hvert fald gerne inden Tot kommer til februar.


onsdag den 11. december 2013

11. december

Idag havde nissen igen dækket bord - men den havde et drille-morgen-nisse-bord med ORANGE mælk i glassene. Heldigvis smagte mælken helt normalt :)






Alfehullerikkerne i Tumlelunden har en jule-drille-mus der hedder Bertram. Bertram kommer med børnene hjem på skift og jeg syntes det er ret hyggeligt med en ekstra gæst ved bordet.
Malte har passet meget godt på Bertram og gjorde meget ud af ikke at komme til at vække ham før vi kom hjem, for han er fræk og de vil ikke have alt det drilleri i Tumlelunden.
Bertram var med Malte til svømning og det havde Malte vist været ret stolt over. Det er jo ikke hver dag der er mus i svømmehallen. Bertram havde heldigvis opført sig pænt og eksemplarisk.

















tirsdag den 10. december 2013

10. december

Idag vågnede vi op til havregryn på bordet... altså... men børnene er nu alligevel meget forundret over at nissen kan stave og skrive. Mon den har gået i dansk nisseskole?







mandag den 9. december 2013

9. december

Jeg er ret glad for mandag morgen. Det er starten på ugens faste rutiner og børnene glæder sig til at komme i Tumlelunden.

Denne her mandag morgen, mindede meget om en helt almindelig mandag morgen, for der var ingen nisse-drillerier, men jeg skulle med i Tumlelunden og sy lucia kjoler til troldene. Det syntes Mille bare var hyggeligt.





søndag den 8. december 2013

8. december

Søndag morgen havde nissen igen været på spil. Den havde bundet stolene ind i toiletpapir. MEGA fjollet. Men også lidt smart for nu er toiletpapiret jo lagt ned i en pose også slipper man for at rulle papir af rullen når man har været på toilettet...






lørdag den 7. december 2013

7. december

Lørdag morgen vågnede vi op til "ny-bagte" nisse klejner. MUMS.
Nissen havde dog glemt at rydde op efter sig. Men det klarede ungerne hurtigt med den lille kost og fejebakke. For som Mille så fint sagde: det er jo ikke sikkert at Nissen ved hvor kosten står henne, det er jo nemlig på vej ned til kælderen og nissen bor jo på loftet.

Men efter morgenmaden så stod den på hygge-nisse-klejner og mælkeskum.



Til frokost havde nissen farvet mælken RØD - det var altså mærkeligt - for det er jo ellers næsten altid om natten at nissen laver sine drillerier.

fredag den 6. december 2013

6. december

Idag var der ingen nissedrillerier - lidt øv. Men vi blev enige om at det nok var fordi den havde været nød til at holde godt fast i sengen (eller noget andet) for ikke at blæse væk i stormen.

Vi havde godt opdaget at vores ene halvmur ved terrassen var væltet, men det var lidt vildt at vågne og rigtig kunne se det.




torsdag den 5. december 2013

5. december

Nu har vores søde lille nisse fået en dør den kan gå ud og ind af.
Nissen bor jo ude på vores loft, der hvor man kan åbne døren ind til skunken.

Mille og Malte er helt med på at det er der nissen bor og at man ikke skal banke på døren og vække dem. For hvis man kommer til at vække den, så bliver den måske sur og driller på en ikke sjov måde.

Nu bliver nissedøren åbent flere gange dagligt, for tænkt hvis man kunne være heldig at se et glimt af nissen.

Nissen havde også spist alt risengrøden - skålen var i hvert flad HELT tom.

Mille kan forresten tit høre nissen sige HO HO HO lige inden hun skal sove. Det er nu altså ret sødt syntes jeg, og hun er meget overbevisende når hun fortæller det. Så det er lige før jeg tror på hende.





Torsdag eftermiddag var Mille til fødselsdag hos Emma. Det havde tiltrods for temmelig vild regn og rusk været en super DISKO fest.

Torsdag var også dagen var det begyndte at regne indenfor. Jeg havde egentlig troet at det ville være fra loftet regnen ville komme, men snydt blev jeg. Den kom ind mellem vindue og mur - HOV.



onsdag den 4. december 2013

4. december

Så fik Malte og Maja endelig også lov til at opdage lidt nissedrillerier.

Gryder på badeværelset - det er da fjollet.
Men det er en god måde at vågne på - for de kan larme så dejligt når man banker med skeerne :)



ja - jeg ved godt det vender lidt forkert billedet - men jeg er ikke teknisk nok til at få det drejet 90 grader.

Onsdag var også kirkedag for troldene og jeg havde fået lov til at komme med. Jeg var også med sidste år og det var bare rigtig hyggeligt. Præsten fortalte kort om julen og jesus og vi sang nogle lange salmer og børnene sang med på Halleluja.

Til aftensmad fik vi risengrød - det var noget alle kunne lide. Nissen fik også en lille skål grød ud på loftet.



tirsdag den 3. december 2013

3. december

Så kom dagen hvor Mille fik fødselsdags-besøg af alle troldehullerikkerne. Det var så hyggeligt og troldene var så gode.

Der blev leget, danset, spist (rugbrød med hamburryg, frikadeller, pølsehorn, agurker i lange strimler, gulerødder, peberfrugt) og drukket (vand med GRØNNE isterninger - den der Nisse altså...) og leget lidt mere i haven og spist farvel-hjerte/stjerne-chokolade kage.

Mille havde en DEJLIG dag og hun nød at vise sine ting frem og være vært.







Mille er den lille hund der skal gætte hvem der har taget dens kødben mens den lå og sov



Også bliver der danset vildt og spillet ROCK-luftguitar til Dizzy Mizz Lizzy (faren han var stolt over musikvalget)



Mmmm - farvelkage. Den faldt sjovt nok lige i troldenes smag. Godt valgt Mille



mandag den 2. december 2013

2. december

Så blev det mandag den anden december og ungerne glædede sig HELT vildt til at skulle i Tumlelunden igen og fortælle om deres ferie.

Jeg havde lavet nogle billeder til både Mille og Malte de kunne vise frem. Jeg ved at Mille har vist sine billeder frem og fortalt og fortalt.

I pakkerne fra Nissen var der LEGO - jubii... men den havde vist glemt at en Nisse godt må drille lidt, hvilket undrede Mille meget - for det plejer den jo at gøre i december måned.

søndag den 1. december 2013

1. december

1. december er i min verden en lidt speciel dag, for så er det ved at være RIGTIG jul.

Vi havde nisse-gaver med til Lalandia, en bog om hvaler og delfiner til Mille, en lastbilbog til Malte og et dinodyr til Maja. Jeg tror ikke de helt fangede det var fordi at det nu var december - men de blev glade og læste (helt som planlagt) i dem på vej i bilen hjemad.

Den sidste dag i Lalandia blev brugt i Monky Tonky land og endelig fik jeg taget lidt billeder af "tot" og ungerne.









tirsdag den 19. november 2013

Valgdag

Jeg kan forestille mig at det ikke kommer bag på så mange hvilken farve min stemme den har - den er RØD.
Brian og jeg har aftalt, at vi tager børnene med til stemmeboksene i Tinghallen i eftermiddag når Brian er kommet hjem fra job. Så nu håber jeg ikke køerne er for lange og at børnene er for trætte til at stille gode spørgsmål om hvad vi laver der og lytte til de forhåbentlig gode svar Brian og jeg kan komme med. 

Jeg sad igår aftes og fandt frem til hvilke to kandidater der skal have min stemme. Begge stemmer går til to unge mandlige SF'ere. Michael Holm bor i sydbyen her i Viborg og jeg kan godt lide tanken om at det er lokalt og ungt og med hjertet på rette sted - han får min stemme til kommunalvalget. Jakob Isøe Klærke er medicinstuderende og genopstiller til regionsrådet.

Og når krydset er sat så er det jo bare at håbe på at de kommer ind og kan gøre mig glad. 




søndag den 17. november 2013

syge børn

Vi er så uheldige at have tre syge børn herhjemme.

Maja har været hjemme og sløj siden onsdag. Hun er ramt af feber  og snot - det man vist kalder for influenza.
Mille er desværre blevet smittet med "kast-op" syge. Fredag kastede hun op tre gange og legede ellers fint. Lørdag var hun i svømmehal med kusine Anna Matilde og ellers mest bare til sofa-hygge. Lørdag aften, efter hun var faldet i søvn vågnede hun og havde ondt overalt som hun selv beskrev det, men mest i øret og halsen, så sov i stuen med mig efter at have fået lidt panodil og to godnathistorier. Idag søndag har hun været nogenlunde frisk men ville gerne i seng kl 18 og faldt i søvn med det samme.
Malte har feber og hoster og snotter og har øjenbetændelse (eller det tror jeg temmelig sikkert det er). Han er heldigvis god til at sove når han er syg, men vil helst bare være i fred og putte under dynen. Her til aften har han for første gang i et års tid fået hans "puster" med astmamedicin. Det hjalp lidt og nu er det ham der ligger på sengen i stuen og sover.

I bonus til de syge børn skal det så lige nævnes at Brian og Farmor kastede op fredag aften og var sløje hele lørdagen. Jeg selv er næsten gået fri, jeg er kun snottet og træt.

Så planen er nu, at jeg skal have fat i doktormanden imorgen tidlig så Malte kan få lyttet på lungerne og ungerne kan få lidt chloramphenicol til øjnene og ellers skal vi bare have endnu en sygedag hjemme.

søndag den 27. oktober 2013

Søndags-skøn-sang og lækkert hår

Jeg har idag allernådigst fået lov til at flette en franskfletning i nakken på Mille og lave en sløjfe på toppen. Af at være en førstegangsmodel, er jeg selv ok tilfreds. Og Mille er i følge eget udsagn: FLOT.

Og sangen hun synger er ikke helt ligeså spændende som den hun sang lige inden, den handlede både om søde politibiler, gode venner, spil og gemmelege.

God søndag til folket derude.

søndag den 20. oktober 2013

Vi laver bil

Risengrød giver glade maver og nu bliver der lavet bil. 
Jeg bliver helt glad indeni når mine dejlige unger er så gode til at lege sammen. 



lørdag den 5. oktober 2013

græskar lygter

Vi har besøg af Karsten, Anna Matilde og Ella Marie og vi nyder det.
Karsten havde 4 græskar med i håbet om at ungerne gad være med til at lave dem til fine lygter. De mistede dog hurtigt interessen, men det gjorde forældrene ikke. Så nu har vi fire flotte lygter stående på terrassen.











4. oktober var international kanelsnegledag

Når der ligefrem er noget så fantastisk som en dag dedikeret til kanelsnegle, så skal det da fejres.
Jeg har tilsyneladende på et tidspunkt læst om dagen og syntes at den var så lækkert at det måtte have en plads i min kalender. Så da jeg kiggede på min telefon i torsdags stod der den fineste lille hilsen til mig selv om at jeg skulle huske at bage snegle imorgen - altså fredag.
Hele torsdag aften sad jeg og forelskede mig i den ene lækre opskrift på snegle efter den anden, ja jeg fandt også nogle svenske der måtte prøves af. Egentlig er det jo en svensk tradition, men jeg syntes bestemt også den skal have sin plads her i Danmark.

Jeg endte med at bage 4 forskellige slags snegle (eller snurra) og heldigvis var der nogle fædre i Tumlelunden der lavede sandkasse der kunne spise en del af dem.

De første snegle der kom ud af ovnen, blev lavet efter den klassisk udgave af snegleopskrift der bare altid virker - nemlig den fra "god mad let at lave".
De næste der kom ud var med marcipan-kanel-fyld - MUMS... der er så meget ikke sidste gang jeg har lavet den slags fyld (http://www.louiogbearnaisen.dk/2013/03/kanelsnurrer-med-marcipan-guide-sadan-snurrer-du-kanelsnurrer.html#comment-16444).
Tredje omgang var en kanelsneglekage - en snasket udgave uden tørre kanter. Den blev godkendt idag, hvor kanterne stadig var lækre. Men næste gang skal den nydes samme dag som den bliver bagt (http://sesamsesam.com/hjem/kanelsnegle).
Den sidste gang snurra var lavet på æblejuice og den var æbler i fyldet. Det er ikke sådan helt rigtigt, men de er gode friske på en ny og ikke så fedtet og klæbrig tung måde (http://hembakningsradet.se/rcp_main.php?recipeID=792).

Men ærligt, så fik jeg ikke meget andet kanelsnegle at spise igår, og i længden er det nok ikke den mest ernæringsmæssige korrekte føde. Men det smagte godt og jeg gør det gerne igen om et år.








fredag den 4. oktober 2013

Et skab som skal være lilla

Det er som om legetøjet det formere sig og vokser til lidt uoverskuelige mængder hjemme hos os. 
Men efter de kære børn har fået deres eget værelse vil Mille gerne bruge det mere når hun har venner med hjem. Derfor skal Mille have nogle af hendes pigeting på værelset, men de skal gemmes lidt væk fra små pillefingre. 
Til dette formål har vi købt et lille skab som kan stå under hendes seng. Men skabet skal selvsagt være lilla også må det jo males efter alle kunstens regler. 


Skabet er endnu ikke helt færdigt, men det er på vej. Målet er at det bliver lilla udenpå og hvidt indeni. Men ting tager tid hjemme hos os - og heldigvis har Mille god tålmodighed


lørdag den 31. august 2013

På vej mod sensommer ferie

Der er kaffe i termokopperne og børnene sover på bagsædet og vi er på vej mod sommerhuset ved vesterhavet. 
Vi glæder os til 14 dages hygge og afslapning. 







torsdag den 22. august 2013

Værelse uden børn

Ja, den er god nok. 
Brian og jeg har fået værelset helt for os selv. 
Vi har brugt dagen idag på at passe en syg Malte og flytte rundt på senge og skabe og borde. Det er blevet rigtig godt. Specielt Mille er ret vild med at hun nu har et værelse hvor hun kan have gæster. 
Nu må vi se hvordan natten den går og hvor mange børn der kommer på besøg. 


Hmm... 2 min efter dette indlæg blev skrevet vågnede Maja med et skrig. Så frem med madrassen og ind på gulvet i børneværelset. Hun fik vækket Malte der heldigvis hurtigt faldt i søvn igen efter et glas vand og hjælp med at dynen til at ligge rigtigt. 
Maja sover endnu ikke men er faldet lidt til ro og kæmper for at få en normal vejrtrækning. Hun rejser sig jævnligt op for at se om jeg stadig er dernede på gulvet. 
Det her skulle åbenbart ikke være så nemt som det så ud til at blive. Jeg håber på det kun er nogle få nætter med madras på gulvet. Jeg vil gerne sove i min seng i mit børnefri værelse. 

onsdag den 14. august 2013

Lyserøde sko

Malte var igår da jeg hentede ham nærmest ikke til at drive hjem. Han havde nemlig endelig fået fat i de lyserøde sko. 
Og jeg kan nu godt lidt forstå ham, de er ret flotte de lyserøde plastik sko med høje hæle. 




tirsdag den 13. august 2013

Malte 3 år

En lille hurtig billedserie af min dejlige dreng med meget blå øjne og vidunderlige lyse krøller.
Han fyldte 3 år i torsdags og nød dagen, gaverne og opmærksomheden. Men det er nu altså svært at forstå at man nu er 3 år når man har været 2 år så længe. 





















fredag den 17. maj 2013

PRINCE2 certificering

Jeg er nu certificeret PRINCE2 projektleder 😄. Det er sku da lidt sejt. 

Ud af 70 spørgsmål i en multiple choice test havde jeg 55 rigtige. Det er jeg selv helt godt tilfreds med. 

Der kan gå op til 8 uger før jeg får mit certifikat tilsendt med posten, men det skal da så meget skrives på CV'et med det samme. 

torsdag den 2. maj 2013

9 årsdag...

Så er det i aften at det er 9 år siden at Brian og jeg så "midsommer" og blev kærester...

Jeg har ikke lige overblik over hvor mange gange vi har flyttet - men der er mere end 5 og mindre end 10.
Vi har fået villa, vovse og citroen - og 3 SKØNNE børn.

Brian -
Jeg håber du vil give mig MINDST 9 år mere - for der er meget jeg gerne vil opleve sammen med dig.
Jeg elsker dig dejlige...

Malte - alfehullerik

Igår den 1. maj sprang Malte ud som alfe-hullerik og er nu børnehavebarn.
Alle børnene i den nye alfehullerik gruppe fik en medalje og de var jo nærmest ikke til at skyde igennem af stolthed. Børnene er alle fra 2010 og skal følges ad de næste 3 år ind til de skal starte i skole.  Det er en skøn gruppe børn der uden tvivl skal få mange gode timer sammen.

Malte han er pavestolt over titlen og jeg forstår det ikke.
Hvor blev min lille dreng der kom med numsen først lige af? Nu er han jo en stor dreng der går med undertøj og ikke body (vi mangler bare lige at smide bleen). Det er sku da vildt.

Jeg syntes jeg har den skønneste dreng i hele verden. Med hans blå øjne og lyse krøller kan man da heller ikke andet end at ELSKE ham.

Han er en balledemager og en drillepind.
Han er den kærligste storebror og sødeste lillebror.
Han er puttefis og krammebamse.
Han er min dejlige dreng


onsdag den 1. maj 2013

Myslinger aka muslinger

Vi har fået børnevenlig og nem aftensmad idag.
Jeg elsker når der er muslinger på tilbud. Vi har efterhånden fundet frem til en rigtig god opskrift med grapefrugt, hvidvin, fløde, frisk spinat og sukkerærter. Også får vi pasta kogt i fiskebouillion.
Mums ...





tirsdag den 30. april 2013

Min elskede kaffemaskine

Jeg er glad for god kaffe og jeg sætter stor pris på at jeg selv kan lave den hurtigt og nemt herhjemme.
Tak far og Lotte for denne helt fantastiske gave. Selvom den er 2,5 år gammel er den stadig meget funktionel og uundværlig


fredag den 19. april 2013

Sofahygge en lørdag morgen

Vi havde sidste weekend besøg af den skønne familie Lak Velling.
Og en lørdag tidlig morgen kan sofaen så se således ud. Der var helt stille og det gav jo en dejlig ro til at lave morgenboller og havregrød.
Vi glæder os til vi ses igen



jobsamtaler

Jeg var til min første samtale i onsdags og det gik så godt at jeg er videre til en personlighedstest og 2. samtale i næste uge... Jubii...
Også skal jeg rent faktisk også til samtale ved et andet job på mandag...

Ihhh... det er lidt spændende at være på denne her rutchebanetur i jobsøgningsverdenen.


opdatering på blod

Den kære Malte er min sygehushelt. Han elsker at komme der og meget tålmodig når det kommer til ventetid og lægetjek. Han sidder stille når han skal og finder sig i at blive trykket og mærket på.

Denne gang kom lægerne frem til at han evt. noget forhudsforsnævring og hvis han så har tisset kraftigt kan dette have givet en blødning. Nu er han i kommet i hormoncremes behandling og accepterer at han skal have creme på to gange om dagen - for det har lægen jo sagt.

Så vi satser på at cremen kan hjælpe. Vi skal til tjek på sygehuset midt i maj og ellers skal han nok have lavet et lille snit. Men det kommer han også til at tage i stiv arm min seje sygehushelt

torsdag den 11. april 2013

Blod i bleen

Jeg er lige blevet ringet op af vuggestuen der lige ville fortælle at Malte igen havde blod i bleen. Jeg er lykkelig over at mine børn bliver passet et sted hvor børnene virkelig er i fokus og de reagerer med det samme.
Så nu er jeg snart på vej ud af døren for at hente Malte så vi kan komme en tur til lægen.
Det ville nu være rart hvis de kunne finde ud af hvad det var denne gang. Der kræver nok et forløb på sygehuset igen også tager vi det med.

Men må da indrømme at det begynder at bekymre mig lidt at det kommer igen nu for tredje gang.

onsdag den 10. april 2013

Afsted på kursus i Vejle

Igår startede jeg på et 6-ugers kursus i projektstyring der gerne skulle ende med en god karakter i merkonomfaget og en certificering i PRINCE2 (et projekt styringsværktøj). Det var spændende og jeg tror det bliver PISSE hårdt, for det er lidt en anden verden end den jeg er vant til. Jeg er kommet i en projektgruppe sammen med en der ved en masse om LEAN, en projektleder i et firma der renoverer hoteller og en ingenør der er på jagt efter den rette chef stilling. Jeg føler mig lidt som en "uvidende" sammen med dem, men tror nu alligevel jeg kan bidrage med lidt og ellers skal jeg bare SUGE viden til mig.

Men det bedste igår var at jeg blev ringet op af en chefsekretær der meget gerne ville inviterer mig til samtale . april. Det er et job der lyder ret spændende. Det er en stilling som kvalitetskoordinator ved præhospitalet i region midtjylland. Men der er jo en hel uge til, så jeg kan nå at tage mange rutchebaneture inden da. Men det er da lidt fedt at blive bekræftet i at ens ansøgning ikke er helt hen i vejret.

Tanker fra Mette - der idag skal bruge tiden i sofaen sammen med min projektstyringsbog, kaffe og lidt rugbrødsostemadder

mandag den 8. april 2013

Søndagspuslespil

En stille og rolig søndag med indendørshygge.
Der er set tv, leget kildeleg, hoppet på madrassen, tegnet og lagt puslespil.



julebilleder

Altså julen vare jo lige til påske, så derfor havde jeg jo i teorien massere af tid til at få fremkaldt julebillederne og få dem sendt afsted sammen med et julekort.
Nu hvor påsken er overstået og påskeharen har lagt sine æg både i haven og i troldeskoven til stor glæde for børnene og jeg må erkende, at praksis nogen gange ikke helt forholder sig som teori.

Men nu er julekortene og portrætbillederne sendt til fremkaldelse, det er da et skridt på vejen.




torsdag den 4. april 2013

sommerdans

Mille går til sommerdans nu. 
Det er samme tid og sted, det er bare kun 8 gange og den sidste gang må vi voksne danse med :)




Afdansningsbal

Gennem hele vinteren har Mille lavet nogle temmelige besynderlige dansetrin herhjemme og hvis man vidste hvad det skulle være og hvordan de skulle se ud kunne man måske godt gætte det.

Men søndag 24. marts kom dagen hvor det skulle vises frem. Og jeg glædede mig, men om Mille gjorde ved jeg ikke helt - for hun kunne ikke rigtig forstå hvad det var hun skulle til det der afdansningsbal.

Mormor, Lars, Farmor, Farfar, Martin og Lea og selvfølgelig os andre herhjemme var med til opvisning i Bjerringbro hallen. Om showet var godt - tjo... det var meget det samme. Men et er sikkert Mille syntes det var sjovt og jeg syntes selvfølgelig hun er en stjerne












tirsdag den 19. marts 2013

jeg burde skrive den der ansøgning

Jeg havde igår en rigtig god telefon samtale i forbindelse med min jobjagt.
Inde i mit hoved ved jeg godt hvad der skal stå i ansøgningen - jeg kan bare ikke lige få det ned på tasterne og ind i word. Hvor er det dog irriterende....
Den skal skrives idag for det er idag der er ansøgningsfrist...
Så kom nu igang Mette - sku blev der sagt !

vi knipser

Dette indlæg har jeg tyvstjålet fra Tumlelundens facebookside, hvor Birgitte Bang, Tumlelundens leder, har skrevet dette indlæg idag.
Jeg blev GLAD hele vejen ned i tæerne da jeg læste det og fik endnu engang bekræftet at mine børn går i Viborgs bedste dagsinstitution.

Tanker fra Mette
______________

Kære alle i Tumlelunden

Er lige kommet hjem - havde hele vejen hjem lyst til at knipse. Tumlelunden er noget særligt

Jeg vil lige forsøge at dele mine indre billeder af Tumlelunden idag med jer.

Da jeg gik rundt for at sige farvel oplevede jeg følgende:

Henrik var i Klattenlunden med nogle børn på det ene bord var der karton, mailing i små bøtter og pensler (der var blevet malet påskeæg), på det andet bord sad tre drenge og legede med ler, på det trejde bord var Henrik igang med at få styr på noget dokumentaion - på gulvet sad der to drenge og legede. Projektmagere

I Tumlerummet var to børn igang med at øve sig i at gå på gåstylter. Motorisk fordybelse

I garderoben var Troldenene igang med at tage tøj på - der var en masse glade børn som snakkede og lavede sjov med Mikkel og Martin. Udeliv og glæde

I legelunden sad Sune i dukkehjørnet sammen med nogle børn og forsøgte at rydde lidt op. Ansvar for sine omgivelser
Rene var igang med at snakke med en gruppe børn om.....kunne ikke høre det og ville ikke forstyrre stemningen. Tid til fordybelse

I rummet med lego (det lokale som nu er vuggestuens) sad Gitte (vores studerende) med fire vuggestuebørn og byggede med duplo. Fokus på Sociale kompetencer

I det næste rum tumlede et par vuggestuebørn rundt med glimt i øjenene. Stjernestund

Ved bordet i det næste rum sad Anders med fem vuggestuebørn som var igang med at spise - der var en rigtig vuggestuestemning ved bordet. Nærvær og tid til sprogudvikling
Lene var igang med at hjælpe et børnehavebarn som havde sovet en middagslur i tøjet - vuggestuen og børnehaven hjælper med sovebørnene. Vi er 1 hus med fokus på fællesskab og at vi hjælper hinanden
Anja var igang med at snakke et vuggestuebarn om noget med at tænde og slukke lyset. Fordybelse og følge barnets spor

På tavlen i vuggestuen var der billeder af et sanses projekt som de yngste vuggestuebørn lige nu er igang med. Det gode Tumlelunds vuggestueliv

Der udover har dagen været fyldt med oplevelser fra i formiddags med:
Camilla som glimt i øjet fortalte om dagens Tirsdags cafe - det havde været en rigtig god cafe idag. udvikling af Tumlelunden

Sune havde møde med BUPL om årsnorm for bagefter at være i skolegruppen. ny viden
Britt som kom ind i Klattelunden med skolegruppen satte sig ned og med anerkendede kommunikation fangede børnenes opmærksomhed. Børnene valgte selv hvad de ville udfra nogle muligheder som hun opstillede for dem. Medbestemmelse og med ansvar
Mikkel og Lise som var i Legelunden med en gruppe børn som var fordybet i små grupper rundt i legelunden. Tid til fordybelse
Lene og Anders som gik ud med en gruppe vuggestuebørn for så at slutte af med at tumle i tumlerummet inden det var tid til frokost. Udeliv
Sara som "kæmpede" for at få Hullerikkerne ud idag sammen med Rene og Henrik. selvhjulpenhed

Til middag idag har der været afholdt lidt pause i personalerummet hvor der var frisk frugt på bordet....Vi vil hinanden - fællesskab

Der er kommet forældre kaffe på skrive bordet i garderoben. forældresamarbejdet - dette er forældrenenes institution

Gid jeg kunne sende stemningen fra idag til jer - håber I alle har oplevet lidt af det som jeg tager med mig hjem efter en dejlig dag i Tumlelunden. DER må gerne knipses

Jeg er sikker på at der er sket meget mere som jeg slet ikke har set i løbet af dagen.

--
Tumle hilsen

Birgitte Bang

mandag den 4. marts 2013

Mandagsgrød


Vi er begyndt at få grød en gang om ugen - og det er slet ikke så ringe endda. Idag har den stået på "den gode grød" fra helsekosten, kyllinge rester ristet på panden, ferskenmos, jordbær og ristede saltede mandler og solsikkekerner.

vuggestue start

Maja er startet i Tumlelunden - og jeg tror hun elsker det.

Hun smiler når hun kan se vi er kommet til Tumlelunden, hun smiler når vi går op af trappen, hun smiler når vi kommer ned i vuggestuen, hun smiler mens hun leger rundt på gulvet og hun smiler mens hun sidder på armen af en pædagog og vinker farvel.

Idag blev hun afleveret kl. 08.15, legede og spiste formiddagsmad inden hun blev puttet kl. 09.30. Da klokken var 12.45 gik jeg hjemmefra med barnevogn og hund og der var hun endnu ikke vågnet. Lillepigen vågnede kl. 13.00 efter en lur på 3½ time.

Hun fik frokost inden jeg kom også skyndte vi os ud af døren inden Malte han vågnede. På vejen hjemad faldt hun i søvn igen og tog en lur på en lille times tid.

Det er hårdt at starte i vuggestue, men heldigvis tror jeg også det er godt udfra hendes smil at dømme.



Maja siger "kylling ja tak"

MUMS....

Når bare man får lov at spise selv så er lykken gjort.





lørdag den 2. marts 2013

kylling x 2

Først til frokost i den ovnstegte udgave og så igen til aftensmad i form af suppe.

MUMS 

Til frokost havde vi dejligt besøg og nød to gode kyllinger med god sovs og ris til - og der var rigeligt til "genbrug" til aftensmad imorgen. 
Skrogene kogte vi sammen med lidt bouillion og gav en fin (men lidt tynd) suppe til aftensmad.

Så når weekenden er gået gider vi nok ikke have mere kylling - gok gok

fredag den 1. marts 2013

tilbage igen efter job

Så gik 2012 og min stilling på Regionshuset ophørte og 2013 kom snigende med et nyt job ved AstraZeneca...

Jeg startede med intro, jeg knoklede og svigtede min lille familie og blev fyret igen - NITTE.
Hvorfor jeg blev opsagt ved jeg ikke, men et er sikkert min chef kunne ikke lide mig. Der var mange ting ved den ansættelse der ikke var i orden og lidt mærkelige. Jeg troede AZ var et ok firma, og det er det måske andre steder end ved den chef jeg havde. Men jeg ved nu med sikkerhed at jeg ikke befinder mig godt i et arbejdsmiljø hvor man ikke kan komme med de rigtige svar fordi man er ny, men skal komme med hints så de gamle tror det er deres ide...

Så nu skal jeg ovenpå igen efter et hårdt og uventet slag i maven og se om der er nogen der vil give mig et job og lade mig gøre noget af det jeg er god til - nemlig at arbejde.